Aromaterápia-Az otthon illata-Mennyei fürdő

Az Ön Ajándékáru Nagykereskedője

Magyarország

+36 21 2526699  e: [email protected]
A rendelések feldolgozása 3-4 munkanapot vesz igénybe.
Tömeges árkedvezmény
Rendeljen 10 vagy több darabot ebből a termékcsaládból és nyerjen 5% árkedvezményt
Előnyös ismételt rendelés
Rendeljen újra 30 napon belül és nyerjen 5% árkedvezményt!

10 ml Fahéj Illóolaj

Termékkód: EO-21

Latin név: Cinnamomum Zeylanicum 

A növény használt része: Levelek és gallyak

Származási hely: Sri Lanka 

Extrahálási módszer: gőzdesztilláció

A fahéj illóolajat gőzdesztillációval nyerik a Cinnamomum zeylanicum fából, ami más néven Ceyloni fahéjként vagy valódi fahéjként is ismert. Kétféle illóolaj van belőle kivonva: az egyik a levelekből készül, ez gyengébb, sárga vagy világosbarna színű és alkalmazható az aromaterápiában. A másik a kéregből származik, ez az olaj sötétebbbarna, használata az aromaterápiában nem nagyon ajánlott.

A fahéj olaj nyugtató hatású és erős fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Párologtatóban használva enyhíti a megfázás és hörghurut, valamint a depresszió tüneteit. Fürdővízhez hozzáadva vagy masszázsolajba keverve bronchitis, hasmenés, hidegrázás, fertőzések, influenza, reuma és artritisz kezelésére szolgál. Enyhíti az émelygést és a hányást. Serkenti a mirigy-rendszer működését, ezért enyhíti a menstruációs fájdalmakat. A fahéj levélolaj használata nem ajánlott terhesség alatt. 

A fahéj az indiai szubkontinensen őshonos és évszázadok óta fontos kereskedelmi tényező India, Kína és Egyiptom között. A fahéj származása sokáig rejtély volt a nyugati világ számára. Herodotus és más szerzők szerint Arábiából származott. A legenda szerint az óriás Fahéj madarak a fahéj ágakból raktak fészket, melyeket egy titokzatos helyen gyűjtöttek, ahol fahéjfák nőttek. Az arabok becsapják a madarakat, és csellel megszerezték a madaraktól a fahéjat.

Származási hely Sri Lanka
Súly 0.04Kg /darab
Szállítási súly 0.04Kg
Méretek 65x24 (mm)
Anyag/Összetevők Cinnamomum Zeylanicum
CPNP
UFI
Vonalkód 5055796528585
MSDS Cinnamon Essential Oil MSDS 2016
Függelék Allergens
Anyag/Összetevők
Vonalkód