AWGifts Magyarország

Aromaterápia-Az otthon illata-Mennyei fürdő

Az Ön Ajándékáru Nagykereskedője

+36 21 2526699
A rendelések indítása 2-3 munkanapot vesz igénybe.
Tömeges árkedvezmény
Rendeljen 10 vagy több darabot ebből a termékcsaládból és nyerjen 5% árkedvezményt
Előnyös ismételt rendelés
Rendeljen újra 30 napon belül és nyerjen 5% árkedvezményt!

10 ml Pacsuli Illóolaj

Termékkód: EO-10

Latin név: Pogostemon Cablin  

A növény használt része: Szárított levelek

Származási hely: Indonézia

Extrahálási módszer: gőzdesztilláció

A pacsuli illóolajat a Pogostemon Cabin növényéből nyerik, mely az árvacsalánfélék családjába tartozik és gazdag pézsma-édes, fűszeres illata van. A növény őshonos Malajziában és Indiában, ahol „puchaput” néven ismert. A patchuli szó a „pachchai ellai” kifejezésből származik, melynek szó szerinti fordítása zöld levél. A pacsuli olajat száraz levelekből nyerik, melyeket desztilláció előtt szárítanak és erjesztenek. Idővel növeli erejét, aromáját. Magasra értékelt a gyógyítóképessége, főleg a sebekre van remek hatással.

Távol-keleten a pacsuliolajat légfrissítőként használják, valamint fehérnemű és ágynemű illatosítóként. Távol tartja a rovarokat és molyokat. Az illata segít egyensúlyban tartani az érzelmeket és szeretetteljes légkört teremt. Aromalámpával használva enyhíti a szorongást és a depőressziót. Fürdővízhez hozzáadva enyhíti némely bőrprobléma tüneteit, mint például a gombás megbetegedések vagy a narancsbőr. Kiváló szövetregeneráló tulajdonságokkal rendelkezik, elősegíti a gyógyulást és harcol a fertőzésekkel szemben. Segít pattanások, ekcéma és fekélyek ápolásánál.

A pacsuli Indiából került Angliába, a kasmír kendők közé csomagolták, hogy megvédjék ezeket a molylepkéktől. A kendők árusításánál az eladónak fel kellett mutatnia a bizonylatot arról, hogy a kendők közé valóban száraz levelek voltak rakva szállítás előtt. Az 1960-70-es években a pacsuli rendkívül kedvelt volt Európában és Amerikában a hippimozgalom képviselői körében, mivel illata remekül "álcázta" a marihuana illatát. Raszta tincsek ápolására is használták. Sok Ázsiai országban ma is használják kígyó harapások kezelésére.

Származási hely Indonesia
Súly 0.04Kg /darab
Szállítási súly 0.04Kg
Méretek 65x24 (mm)
Anyag/Összetevők Pogostemon Cablin
CPNP
UFI
Vonalkód 5055796528479
MSDS CLP SDS
MSDS IFRA Certificate
MSDS Allergen Declaration
Anyag/Összetevők
Vonalkód